Αλόη Βέρα Κρήτηε

Ιατρικές Μελέτες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
 
Μια πιο ενδελεχής ματιά στη δράση των ιδιαίτερων συστατικών της Αλόης Βέρα:
  Acemannan:ενα απο τα ποιο θαυματουργά΄συστατικά της αλόης το οποίο δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας.Δρά σαν αντιφλεγμονώδης παράγοντας.Διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.Βοηθαέι στην εξόντωση των βακτηριδίων,ιών,μυκήτων και παρασίτων.Λιπαίνει τις αρθρώσεις.Διορθώνει τα τοιχώματα του εντέρου ώστε να μην τραβάει τοξίνες στο αίμα.
• Σαπωνίνες: ασκούν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες.
• Ανθρακινόνες: είναι ισχυρά παυσίπονα και διαθέτουν αντιβακτηριδιακή δράση.
• Σάκχαρα: περιλαμβάνουν τους πιο σημαντικούς πολυσακχαρίτες οι οποίοι επιδρούν θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα.
• Βιταμίνες: η Αλόη περιέχει τις βιταμίνες C και E καθώς και β-καροτίνη (πρόδρομος της βιταμίνης Α), ουσίες που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, των οποίων η υπερπαραγωγή σχετίζεται με χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα (π.χ. διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κ.λ.π.)
• Πεπτικά Ένζυμα: Λιπάσες και πρωτεάσες που διαλύουν την τροφή και βοηθούν στην πέψη.
• Λιπαρά οξέα: που δρουν σαν ισχυροί αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες.
 
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ
 
Ο χυμός της Aloe Vera έχει γίνει πολύ δημοφιλής ως την ‘κορυφή’ της φυσικής θεραπείας.
Πιστεύεται ότι προέρχεται από τις περιοχές της Βόρειας Αφρικής, του Πράσινου Ακρωτηρίου και των Κανάριων Νήσων. Από εκεί εξαπλώθηκε σε όλη την Ασία και την Ευρώπη και εισήχθη στη Νότια Αμερική από τους Ισπανούς.
Θεραπευτικές χρήσεις της έχουν καταγραφεί από πολλούς πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένων των Περσών, των Αιγυπτίων και των Ρωμαίων. Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση μπορεί να χρονολογειθεί από το 2200 π.Χ, όπου κάποιοι πιστεύουν ότι η χρήση της ήταν χαραγμένη σε πήλινες πλάκες Σουμερίων.
 
Υγεία Πεπτικού Συστήματος
Ο χυμός της αλόης βέρα έχει πολλά οφέλη για την πέψη και είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες όπου τον λαμβανουμε.
Βοηθά στις στομαχικές κράμπες και έχει μια κατευναστική επίδραση σε ολόκληρο το πεπτικό σύστημα. Υπάρχουν ακόμη αναφορές για ανθρώπους που έχουν θεραπευτεί ή έχουν βελτιώσει τα συμπτώματα της IBS (μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που τρώμε.) Η Αλόη Βέρα κάνει επίσης καλό σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος του στομάχου, η δυσπεψία και η ελκώδης κολίτιδα
Βοηθάει επίσης στη βελτίωση της ποιότητας του βλεννογόνου και των τοιχωμάτων του παχέος εντέρου. Λιπαίνει τις βλεννώδεις μεμβράνες με αποτελεσμα την γρήγορη διέλευση των κοπράνων μέσω του παχέος εντέρου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη προβλημάτων δυσκοιλιότητας σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και ενυδάτωση.
 
 Αντιφλεγμονώδη Οφέλη
Η καταπραϋντική δράση της Αλόης Βέρα δεν περιορίζεται στην πεπτική οδό. Μερικοί άνθρωποι με συμπτώματα αρθρίτιδας έχουν αναφέρει ότι βοηθά στις φλεγμονές και στον πόνο στις αρθρώσεις. Μία μελέτη μας αποδεικνύει ότι οι στερόλες που βρίσκονται στην Αλόη Βέρα έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που στηρίζοντε σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα, δείχνουν μια ανασταλτική επίδραση στην πορεία του αραχιδονικού οξέος - ένα βασικό παράγοντα της φλεγμονής. Επίσης, ο χυμός της αλόης βέρα περιέχει απλά σάκχαρα που ονομάζεται βλεννοπολυσακχαρίτες. Αυτά τα σάκχαρα απαιτούνται για την αναγέννηση των κυττάρων και συμβάλουν στην αποκατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων.
Επίσης ο συνδυασμός των διαφόρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και ιατρικών μεθόδων με την παράλληλη χορήγηση Χυμού Αλόης, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά τον οργανισμό να αναπλάσει τα λευκά, τα ερυθρά και τα αιμοπετάλια. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πώς ένα συστατικό της Αλόης Βέρα, η ανθρακινόνη Εμοδίνη, έχει αντικαρκινική δράση. Επίσης ερευνητές βρήκαν ότι η Αλόη μπορεί να εμποδίσει τον ιό HIV-1 που σχετίζεται με το ΑIDS λόγω του ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία ενεργούν αντιδραστικά.
 
Περιποίηση του δέρματος
Η Αλόη έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως βοήθημα για τους τραυματισμούς και τα εγκαύματα.Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, όταν η αλόη εφαρμόζεται τοπικά σε μια πληγή, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Λόγω των θρεπτικών της ιδιοτήτων, βοηθά αρχικά στην αποφυγή τραυματισμών στο επιθήλιο και ενισχύει την επούλωση του όταν αυτό υφίσταται κάποιο τραυματισμό. Δρα ως αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή και διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για την θεραπεία της πληγής. Έχει αποδειχτεί ακόμη ότι κάνει πολύ καλό και σε άλλες παθήσεις του δέρματος όπως είναι οι δερματίτιδες και τα εγκαύματα. Η λεκτίνη (πρωτεΐνη) θεωρείται ως υπεύθυνη για τη θεραπευτική της δράση στα εγκαύματα
Επίσης, ο χυμός της Αλόης Βέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και της επιδερμίδας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος, όπως η βιταμίνη C, Ε και ο ψευδάργυρος ορυκτών.

Τα θρεπτικά αυτά συστατικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις εξωτερικές τοξίνες, την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και στην αποτοξίνωση από εσωτερικές τοξίνες. Άλλα οφέλη της αλόης βέρα για το δέρμα είναι: η παροχή κατάλληλης λίπανσης, βοηθώντας να διατηρηθεί η ελαστικότητα του δέρματος, η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, και η αναγέννηση τους. 

Δημιουργία Ιστοσελίδων Κρήτη Web Dynamic. Κατασκευή Ιστοσελίδας Ξενοδοχείων & Τουριστικών Γραφείων

Vasileios Kosmas © 2020. | Web Dynamic Κρήτη | Web Dynamic Κατασκευή Ιστοσελίδων